08-04-2022 Scantruck AB stället ut på Nordbygg 26-29 april

Scantruck AB som är en av de stora leverantörerna i landet vad det gäller entreprenadmaskiner, teleskoplastare och kranar gör debut på Nordbygg som hålls hos Älvsjömässan i slutet på april.

- Vi har en fantastiskt bred produktportfölj och är svenska generalagenter för Manitou, Platform Basket, PB Platforms, GMG samt SENNEBOGEN. Nordbygg är en stark mässa med väldigt mycket samlat under ett tak så det ska bli spännande att möta besökarna och höra vad de har för behov och hjälpa dem att hitta passande lösningar, säger Peter Claesson som arbetar som marknadschef på Scantruck AB.

 

Planen var att vi skulle ställa ut redan 2021

Scantruck hade egentligen tänkt vara med på Nordbygg redan 2021, men tvingades på grund av pandemin vänta ytterligare ett år eftersom mässan inte kunde genomföras. De kommer dock stå på samma plats som det var tänkt för ett år sedan.

- Vi har lyckats komma överens med arrangören om en monter intill restaurangen som mäter 9 x 2 meter. Det är en betydligt mindre monter än vad vi brukar använda på andra mässor, och det har utmanat oss att tänka på ett nytt sätt. Vi kommer till exempel inte ha några maskiner på plats på mässan, utan vi satsar i stället på två stora bildskärmar med rörligt material som beskriver våra olika produkter. På ett sätt är det samma tänk som många företag tvingats arbeta efter under pandemin då det skedde en snabb digitaliseringsprocess. Fördelarna är att det är miljövänligt att slippa flytta maskiner, vilket är viktigt för både oss och våra kunder, men vi ser givetvis fram emot det fysiska mötet igen. Vi har saknat att kunna träffa våra kunder på det här sättet och vi kommer självklart att ha en kontinuerlig bemanning av kunnig personal i vår monter, förklarar Peter Claesson.

 

Driftsäkerhet och miljövänlighet är nyckelord för Scantruck

Scantrucks maskiner kan man finna i ett brett spektrum av kunder som på olika sätt har behov av pålitliga maskinlösningar. Den allra största delen hittar man dock inom byggbranschen, även om slutkunderna kan komma i kontakt med dem på olika sätt.

- Vi levererar direkt till byggbolag, men väldigt ofta också till uthyrningsföretag som i sin tur levererar maskinen till slutkunden. Den gemensamma nämnaren är att alla idag ställer höga krav på sina leverantörer både vad det gäller miljö och driftsäkerhet. Det här är en resa som vi tycker det är väldigt intressant att vara med på. På driftsäkerhetssidan så eftersträvar alla en så bra produkt som möjligt att utgå ifrån, men också en väl utbyggd eftermarknad för att snabbt kunna hjälpa kunden om det ändå skulle hända något med utrustningen. Att arbeta förebyggande med service är en del av lösningen, duktiga och snabba mekaniker en annan del. När det gäller vårt miljöarbete så innehåller det också arbete i flera olika ändar. Våra kunder har stränga miljökrav att leva upp till på sina arbetsplatser både vad det gäller utsläpp och vilken typ av oljor som finns i våra maskiner. Alla våra maskiner uppfyller de senaste kraven på avgasrening och de levereras med miljöolja vid leverans. Vi kan dessutom erbjuda fler och fler lösningar med elektrisk drift, vilket gör att man helt kommer bort från problematiken med skadliga avgaser. Det skapar en bättre arbetsmiljö, minskar utsläppen av CO2 samt öppnar upp för att arbeta inomhus vilket är en trevlig bonus. Numera håller vi många möten digitalt vilket minskat våra resor och vårt miljöavtryck och de senaste tjänstebilarna är laddbara bilar. Vi hoppas att det snart kommer komma lite tyngre fordon med elektrisk framdrivning som kan lasta och dra tungt för att göra att miljöavtrycket från vår flotta av servicebussar också ska kunna minska, avslutar Peter Claesson.

 

Det finns ett uppdämt behov av att träffas

Scantruck AB ser fram emot att träffa kunder igen, och tror att Nordbygg kommer att vara en utomordentlig mötesplats. I dagens stressiga samhälle så passar det fortfarande väldigt bra att träffas på en gemensam plats där både säljare och köpare avsatt tid och det brukar utmynna i intressanta diskussioner.

- Vi ställde ut på Entreprenad Live hösten 2021 och konstaterade att det fortfarande fungerar väldigt bra med många intressanta möten och även en del affärer som gjordes upp i montern. Det finns utan tvekan fortfarande ett behov av att träffas fysiskt. Många har blivit duktigare på digitala möten under tiden som varit, men alla kommer aldrig ta till sig det sättet att träffas på, avslutar Peter Claesson.

 

Träffa oss på Nordbygg – monter BG:32 – 26-29 april.

 

Med den nya runtomsvängande teleskoplastaren Manitou MRT2660 Vision+ klarar du av en mängd arbetsuppgifter på bygget. Maskinen klarar att lyfta 6ton hela 26 meter högt.
Med den nya runtomsvängande teleskoplastaren Manitou MRT2660 Vision+ klarar du av en mängd arbetsuppgifter på bygget. Maskinen klarar att lyfta 6ton hela 26 meter högt.
Manitou MT930H är en smidig och stark allroundmaskin med ett brett användningsområde. Maskinen lyfter hela nio meter högt med en max last på tre ton.
Manitou MT930H är en smidig och stark allroundmaskin med ett brett användningsområde. Maskinen lyfter hela nio meter högt med en max last på tre ton.
Peter Claesson som arbetar som marknadschef på Scantruck AB ser fram emot Nordbygg 26–29 april där Scantruck finns med för första gången.
Peter Claesson som arbetar som marknadschef på Scantruck AB ser fram emot Nordbygg 26–29 april där Scantruck finns med för första gången.
Tillbaka