03-08-2020 Byggmaskingruppen Sverige AB först med SENNEBOGEN 613E från Scantruck

Byggmaskingruppen Sverige AB har som affärsidé att förse professionella användare med rätt utrustning för varje jobb inom allt från dränkpumpar till grävmaskiner. De har funnits i mer än 30 år och är kända för snabb service, kompetens och ett brett utbud av maskiner. Från och med april 2020 så har de hyrt ut en SENNEBOGEN 613E till en kund på långtidshyra, vilket faktiskt innebär att de blev först i Sverige med att få ut den tyska kvalitetsmaskinen på den svenska marknaden.

-Vår kund hade ett specifikt önskemål om en sådan här maskin, och vi vill alltid tillgodose våra kunders behov och kontaktade Scantruck R2R som snabbt hjälpte oss, säger Tommy Lindeborgh som arbetar som platschef på Byggmaskiner i Stockholm.

 

Maskinen går på ett stort brobygge

När vi besöker arbetsplatsen där Byggmaskiners kund arbetar med sin SENNEBOGEN så är det full fart. Det är den nya Veddestabron som ska vara färdig 2022 som sysselsätter cirka 50 man, och det är ett bolag som heter Kauno Tiltai som är utförare. Bygget påbörjades i mars förra året och kommer att bli en fyrfältsväg som är 530m lång och 30m bred.

-Vi hyr ut maskinen utan förare och Kauni Tiltai har en chaufför som heter Thomas som kör maskinen. Han har hade kört SENNEBOGEN tidigare och var väldigt specifik i sitt önskemål om att han ville ha den här modellen till jobbet här, förklarar Tommy Lindeborgh.

Maskinen arbetar på båda sidorna av bron, och hjular därför ganska långa avstånd varje dag. Kombinationen av dess mobilitet, lyftkapacitet samt en fantastisk totalekonomi gör den som klippt och skuren för den här typen av arbetsplatser.

-Just för tillfället så arbetar maskinen mycket med att lyfta gjutformar och stålbalkar. Varje lyft väger ungefär 3-4ton och arbetshöjden ligger oftast runt 20m. Här är en mobil teleskopisk kran som SENNEBOGEN 613E en perfekt maskin. Den har en fantastisk kapacitet då den lyfter 16ton hela 24m högt, utöver det så är den väldigt snabb i lyftet, och den kan också köra med ganska så tung last. Dessutom så är den här lösningen väldigt gynnsam ekonomiskt om man jämför med andra alternativ. Är det ett kranjobb så ska man ha en kran, och en mer kostnadseffektiv maskin än SENNEBOGEN 613E går nog inte att hitta för den här typen av jobb, berättar Tommy Lindeborgh.

 

Maskinen är otroligt bränslesnål

SENNEBOGEN tar vid där vårt fina teleskoplastarprogram från Manitou slutar kan man nästan säga, analyserar Jesper Bratowski som arbetar på Scantruck som uthyrningschef för R2R. Här passade en SENNEBOGEN 613E bäst för kundens behov. Den lyfter tungt och snabbt och kan dessutom köra med tung last. Talar vi lyft framåt så har den en riktigt hög kapacitet även utan stödben. Den kan dessutom höja hytten 175cm vilket ger en fantastiskt god sikt. Jämför man den här maskinen med en stor mobilkran så är den här mycket smidigare, den kan köra med last och kostnadsmässigt går det inte ens att jämföra. Som grädde på moset så är den också riktigt bränslesnål. Chauffören Thomas berättade tidigare att han tankar bara drygt 100liter diesel i veckan på 45 timmarskörning, berättar Jesper Bratowski.


Läs mera om SENNEBOGEN 613E här

Se video här

 

SENNEBOGEN 613E har en fantastisk kapacitet då den lyfter 16ton hela 24m högt.
SENNEBOGEN 613E har en fantastisk kapacitet då den lyfter 16ton hela 24m högt.
Tommy Lindeborgh, platschef på Byggmaskiner i Stockholm.
Tommy Lindeborgh, platschef på Byggmaskiner i Stockholm.
Tillbaka