30-09-2020 Den första teleskopiska bandkranen SENNEBOGEN 130 t levereras till Gebri Handel & Verhuur

Tack vare Pick & Carry, det vill säga möjligheten att flytta laster på byggplatsen med hjälp av ett bandchassi, blir konceptet teleskopiska bandkranar allt populärare - fler och fler kunder inser fördelarna och investerar i detta flexibla krankoncept. Teleskopiska bandkranar är speciellt populära i förgjutet betongbyggande samt i industriella- och specialanläggningsarbeten.

Högre, bredare, tyngre - SENNEBOGEN har utvecklat 6133 E för att möta de växande kraven från branschen. Den största teleskopiska bandkranen i SENNEBOGEN-sortimentet med en lyftkapacitet på 130 t används nu för första gången i Nederländerna för att bygga en vindkraftpark i Sydholland.

Gebri Handel & Verhuur har också insett fördelarna med detta maskinkoncept och har beslutat sig för en ny 6133 E. I sitt allra första projekt kommer kranen att användas i femton veckor i en vindkraftpark i Södra Holland till att bygga fem vindkraftverk. Den kommer att flytta och lyfta tornsektioner och betongelement och är på långtidshyra från BKV Kraanverhuur.

 

Den perfekta kranen för alla som siktar högt:

Projektet omfattar byggandet av fem vindkraftverk, vardera 130 m höga och med vingar som är 60 m långa. Detta resulterar i en totalhöjd på nästan 200 m. Idag är vindkraftverk den absolut viktigaste formen för vindkraftsutnyttjande. Den dominerande typen av konstruktion är den trebladiga lyftrotorn med horisontell axel och rotor på vindsidan, vars nacelle är monterad på ett torn och aktivt följer vindriktningen. Tornsektionerna består av prefabricerade betongringar, som monteras på marken och sedan placeras i korrekt position. Elementen väger vardera mellan 10 och 15 t, den kompletta ringen väger nästan 50 t. På grund av sin längd är den nya 6133 E utrustad med en 6-sektionsbom och kan nå en maximal bomlängd på 52 m. Det är också möjligt att tillägga en jibb på 15 m således att man totalt kan nå höjder på nästan 70 m.

6133E, som på kundens begäran målades gul, är ett riktigt blickfång på byggarbetsplatsen och körs av kranförare Jan van den Berg. BKV Kraanverhuur förlitar sig på sina egna specialister för komplexa projekt av det här slaget och har hyrt kranen utan förare. Byggandet av vindkraftverk kräver särskild expertis och stränga regler och föreskrifter gäller. För vindkraftverksprojekt gäller att inga byggarbetsplatser är identiska så ”den” perfekta kranen för alla projekt existerar inte. Långtidsuthyrning, som 6133 E via Gebri Handel & Verhuur, gör det möjligt för företaget att välja den perfekta maskinen specifikt för varje enskilt projekt.

Van den Berg är mycket nöjd med den nya teleskopiska bandkranen. Fullt utskjuten har den den utmärkt stabilitet och god manövrerbarhet tack vare en spårbredd på 6,30 m, och kranstyrningen är mycket precis och jämn, även under flyttning. Från det omfattande valet av tillbehör har Gebri också valt Maxcab som kan höjas hydrauliskt med 2,70 m och lutas med 30° (istället för 20° som är standard) för ännu bättre sikt och säkerhet på byggarbetsplatsen.

 

Klar att användas mycket snabbt och enkel att transportera

Den teleskopiska bandkranens underrede kan justeras till en total maskinbredd på mindre än 4,0 m till transport. För kranuthyrarna är den speciellt viktigt att den teleskopiska kranen enkelt kan transporteras. Med hjälp av det innovativa självmonteringssystemet Starlifter kan maskinen monteras och demonteras i få steg på kort tid och utan extra hjälpkranar.


Läs mera om SENNEBOGEN 6133E här

 

Högre upp: den 2,70 m höga, hydrauliskt höj- och sänkbara och 30° lutningsbara Maxcab
Högre upp: den 2,70 m höga, hydrauliskt höj- och sänkbara och 30° lutningsbara Maxcab
Den största teleskopiska bandkranen i SENNEBOGENs sortiment med en lyftkapacitet på 130 ton.
Den största teleskopiska bandkranen i SENNEBOGENs sortiment med en lyftkapacitet på 130 ton.
Tack vare sin 6-sektionsbom har 6133E en maximal bomlängd på 52 m. Med en jibb på 15 m (tillval) kan höjder på nästan 70 m uppnås.
Tack vare sin 6-sektionsbom har 6133E en maximal bomlängd på 52 m. Med en jibb på 15 m (tillval) kan höjder på nästan 70 m uppnås.
Tillbaka