18-05-2020 Driftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastare

Borås Schakt AB är ett företag med 36 anställda och många strängar på sin lyra. De förser bland annat Borås med omnejd med såväl chauförrer som makiner för olika typer av lyftjobb via LBC Borås AB, och när det var dags att förnya maskinparken med en runtomsvängande teleskoplastare så föll valet på en Manitou MRT3050 P+.

-Vi har en Manitou MT1840A sedan tidigare och har uppskattat driftsäkerheten hos den. Nu hoppas vi att det ska fungera lika bra med en ”runtomsvängande” berättar Henrik Lindström som arbetar som verksamhetsansvarig hos Borås Schakt AB.

 

Lånemaskin i sex månader skingrade alla tvivel

Även om det är Borås Schakt AB som äger maskinerna, så är det via LBC Borås som de flesta kommer i kontakt med deras två Manitou. LBC Borås är ett heltäckande transportföretag som förfogar över 290 fordon och maskiner fördelade på 3 affärsområden, Bygg & Anläggning, Gods & Logistik samt Miljö & Återvinning. Det var därför viktigt att Leif Olofsson som är produktionsansvarig för bygg och anläggning på LBC Borås AB var med på planerna, men då även han var imponerad över hur Borås Schakts MT1840A hade fungerat så var det grönt ljus för en ny MRT3050 P+.

-Vi fick möjlighet att ha en lånemaskin under sex månader innan ”vår” levererades, och den såväl som vår egen maskin har fungerat felfritt ute på uppdragen, säger Leif Olofsson.

 

MT1840A är vår allroundmaskin

Den mindre MT1840A som de varit så nöjda med lyfter som namnet antyder 4ton hela 18 meter högt. Den är oftast sysselsatt med taxikörning och är lite av en allroundmaskin.

Det är en eftertraktad maskin som kan arbeta med en mängd olika uppgifter. Lastning, lossning samt lyfta saker på byggen för att nämna några. Vi hyr ut den per timme med chaufför och vi kör den nästan alltid till och från jobben för egen maskin. I dagsläget har den gått drygt 2000 timmar, förklarar Henrik Lindström.

Deras nyförvärv den större och runtomsvängande MRT3050 P+ som klarar av att lyfta fem ton 30 meter högt är mer nischad, och arbetsuppgifterna är därför inte riktigt lika varierande.

-Både den nya och vår gamla lånemaskin har gått på en hel del armeringsjobb. Dessutom är den utrustad med kranarm och vajerspel så det blir mycket lyft av det slaget. Även den här går på en hel del ganska så korta uppdrag, och allt som oftast kör vi ut den till arbetsplatserna, sammanfattar Henrik Lindström.

 

Borås Schakt AB löser servicen själva när garantin löpt ut

Både Henrik Lindström och Leif Olofsson är väldigt nöjda med servicen de fått från Scantruck hittills, vilket var avgörande vid valet av ny leverantör. Tillförlitliga maskiner och service som fungerar är den allra viktigaste parametern för att deras kunder ska bli nöjda. Deras nyare Manitou har fortfarande garanti kvar och servas därför av Scantruck, men så fort den har gått ut så kommer den servas av de Borås Schakt AB som har väldigt duktiga mekaniker.

-Vi arbetar med reparera och göra ombyggnader och påbyggander till en mängd olika fordon så det beror inte på att vi är missnöjda med Scantruck, avslutar Henrik Lindström skrattandes.


Läs mera om Manitou MRT3050 P+ här

Läs mera om Manitou MT1840A här

Se video här

4ton och 18 meter eller 5ton och 30 meter kan kunderna välja mellan.
4ton och 18 meter eller 5ton och 30 meter kan kunderna välja mellan.
Dagen till ära är båda maskinerna inne och kan fotograferas.
Dagen till ära är båda maskinerna inne och kan fotograferas.
MRT3050 P+ arbetar ofta med kran och vajerspel ute hos kunderna.
MRT3050 P+ arbetar ofta med kran och vajerspel ute hos kunderna.
MT1840A är allroundmaskinen hos LBC Borås.
MT1840A är allroundmaskinen hos LBC Borås.
Tillbaka