01-07-2021 En flexibel maskin från Scantruck AB den ultimata lösningen för golfklubben på Djursholm

Golfbanor i allmänhet är oftast väldigt vackra miljöer, och banan hos Djursholms Golfklubb kommer inte att göra några besökare besvikna. Vi hälsade på dem en solig förmiddag i juni strax innan midsommar, och trots att det var tidigt på morgonen visade termometern redan en bit över 20 grader när banchefen Jonas Håkansson samt banarbetaren Olle Sundström tog emot oss. Vi var dock inte där för att njuta av de vackra vyerna, eller de välskötta banorna utan det var deras senaste maskininvestering som intresserade oss allra mest.

- Det är vår andra teleskoplastare här på Djursholms Golfklubb, och vi gick faktiskt ner lite i storlek den här gången när vi valde en Manitou MLT625-75H Elite från Scantruck AB berättar banchefen Jonas Håkansson.

 

Variationen i arbetsuppgifterna det bästa med jobbet

Jonas Håkansson har arbetat på Djursholms Golfklubb i knappt 13 år, och det bästa med jobbet är enligt honom den vackra miljön samt variationen i arbetsuppgifter. Variationen i arbetsuppgifter var också det som fick dem att titta på en teleskoplastare, och slutligen fastna för en begagnad MLT625 från 2018 som Scantruck hjälpte dem att leta fram.

- Nu har vi haft maskinen i ungefär sex månader och vi är jättenöjda med den. Vi har hunnit med att testa den i såväl vinterförhållande som vår och högsommarvärme och vi tvivlar inte på att den kommer klara höstens sysslor bra också. Tack vare att det är en maskin med ändelsen Elite så är den välutrustad med tillbehör och lösningar som underlättar för oss. Idag när det kommer bli upp mot 30 grader varmt så uppskattar vi naturligtvis AC i hytten. Bomfjädring och ECS (Easy Connect System för smidiga redskapsbyten) uppskattar vi varje dag och de breda 400-däcken är en förutsättning för att genom ett lågt marktryck skona underlaget vi arbetar på, förklarar Jonas Håkansson.

 

Maskinen är bra på väldigt många olika saker

Olle Sundström som arbetat som banarbetare hos Djursholms Golfklubb i åtta år är också väldigt nöjd med klubbens senaste tillskott i maskinparken. Bland hans arbetsuppgifter hittar man allt från att klippa gräs till att ploga snö och sköta om alla träd på området. Precis som Jonas så uppskattar han variationen och mångfalden i sitt arbete.

-Att få arbeta utomhus året runt är en stor fördel med jobbet. Vi har allt från stora rotorklippare till små cylinderklippare, grävmaskiner, traktorer och sedan en tid tillbaka en Manitou MLT625-75H Elite från Scantruck AB också.  Det blir omväxlande både sett till vad du sitter i för maskin och vad du gör för sysslor. Vår nya teleskoplastare kör jag mest med gafflar eller med en måttanpassad planerskopa perfekt för att fylla på dressarna. Maskinen är bra på väldigt många olika saker och jag använder den till allt från att  fylla dressarna, ploga snö, laga vägar, flytta alla sorters material samt till pallställen i våra förråd. Här har en teleskoplastare en fördel jämfört med en vanlig lastare eftersom man slipper flytta på sakerna framför pallstället. En annan fördel med vår Manitou MLT625 är att den är lågbyggd, har en låg tyngdpunkt och saknar midja. Det gör den mindre känslig för att välta plus att man slipper klättra in och ut ur maskinen på en stege, berättar Olle Sundström.

 

Vi kan absolut rekommendera en Manitou teleskoplastare till andra golfklubbar

På frågan om de skulle kunna rekommendera en Manitou teleskoplastare till andra golfklubbar är både Jonas Håkansson och Olle Sundström helt eniga.

-Det kan vi absolut göra. Det är en stabil, stark, säker och flexibel maskin, och trots sina kompakta yttermått så lyfter den fanastiskt bra. Maskinen har fungerat felfritt hittills, men Scantruck AB har alltid svarat och återkopplat på ett föredömligt sätt om vi haft några frågor så det känns tryggt med dem, avslutar Jonas Håkansson.

 

Läs mera om Manitou MLT625-75H Elite här

 

Jonas Håkansson (t.v) arbetar som banchef på Djursholms Golfklubb och Olle Sundström (t.h) som banarbetare
Jonas Håkansson (t.v) arbetar som banchef på Djursholms Golfklubb och Olle Sundström (t.h) som banarbetare
Tack vare räckvidden hos deras Manitou MLT625-75H Elite så kan de nå allt i pallstället utan att flytta på det som står framför.
Tack vare räckvidden hos deras Manitou MLT625-75H Elite så kan de nå allt i pallstället utan att flytta på det som står framför.
Deras Manitou från Scantruck AB glänser ikapp med den vackra omgivningen på golfbanan
Deras Manitou från Scantruck AB glänser ikapp med den vackra omgivningen på golfbanan
Maskinen är en stark och säker maskin att lyfta med och att köra med last, även på ojämna ytor. Här tar den en rejäl skopa sand för att fylla på dressaren.
Maskinen är en stark och säker maskin att lyfta med och att köra med last, även på ojämna ytor. Här tar den en rejäl skopa sand för att fylla på dressaren.
Tillbaka