08-05-2017 Ett säkert val

Tankarna hos Christer Samor på Blomstergården var inte bara hitta en hjullastare. Nej, det gällde att hitta en arbetshäst som var både lättkörd, smidig med flexibla användningsområden.


Christer Samor 59 har tillsammans med hustrun Agneta haft blomsterföretaget i trettiofyra år. De köpte verksamheten 1983 av dåvarande ägaren blomstergrossisten Weibulls. Christer som egentligen är utbildad som ekonom övergav miniräknaren mot en sekatör. Nu var det trädgårdsarbete som gällde, mer naturnära och kreativt arbete, tillsammans med hustrun Agneta.

Blomstergården har tre anställda och omsätter årligen fem milj. kronor. För hanteringen med godslogistik använder de sig av en gaffeltruck av märket TCM från 1997. I stort sett så har det fungerat tillfredställande när det gäller att lossa och flytta på diverse pallgods, vart fall under sommartid. Men, när det kommer att utföra andra diverse arbeten typ snöröjning eller lasta t.ex. jord med en egentillverkad skopa så tillstötte det en del problem. Behovet att hitta en mer flexibel medarbetare växte fram speciellt när det pågår ombyggnation hemma på föräldragården.

Valet mellan att köpa en begagnad maskin eller ny blev nästa fundering för Christer. Efter att ha gått igenom begagnatmarknaden kunde Christer konstatera följande: En ny maskin var en säkrare investering på längre sikt än en begagnad. Framförallt om man såg till driftkostnader och garantier.

Efter att ha farit runt och tittat samt provkört: Wacker- Neuson, Chäffer, m.fl. så fastnade Christer slutligen för Mustang AL 506 under ett besök på Elmia mässan. Han gillade det exteriöra på 3,5 tons modellen samt komforten tilltalade. Efter en provkörning konstaterade Christer följande: Han fick en lite större maskin med mer prestanda inkl. komplett skoputrustning för ett mer attraherat pris än vad konkurrenterna kunde erbjuda.
Efter ett års brukande är Christer väldigt nöjd med sin Mustang AL 506 samt kundrelationen med Scantruck.

 

Planeringsskopan är ett förträffligt redskap att bära fram material och planera med.
Att hämta full skopa med grus är ett rent nöje. Mustangen visar god vikt balans och inte minst styrka.
Efter att haft Mustangen i ett år är Christer väldigt nöjd med sin minilastare. Den uppfyller alla hans behov och lite till.
Blomstergården i Gnesta.
Tillbaka