03-03-2021 Junior & Companys framgångsresa tillsammans med maskiner från Scantruck

Arbetar du inom byggbranschen i Stockholm är chansen stor att du någon gång kommit i kontakt med bröderna De La Cruz och deras Manitou teleskoplastare från Scantruck. Men känner du till den fantatiska historien kring hur allt började? Bröderna från Peru har sannerligen gått den långa och hårda vägen där de verkligen började med ingenting. Idag driver de en framgångsrik verksamhet inom bygg och maskinuthyrning med bas i Järfälla och vi har hälsat på dem.

 

Allting började 1989

1989 så kom Fredy De La Cruz till Sverige för att uppträda som en del av en musikgrupp som bland annat spelade panflöjt. Bandet splittrades dock snart upp, men Fredy blev kvar. Sommaren 1992 anslöt brodern Daniel, som idag arbetar som VD på Junior & Company i Stockholm AB och är den som visar oss runt i deras fräscha lokaler på Skarprättarvägen i Järfälla i norra Stockholm.

- Fyra år efter mig kom min bror Luis som snabbt hamnade i byggbranschen och erhöll smeknamnet ”Junior”. Han var kvar där som anställd fram till 2004 då vi startade ett eget företag tillsammans. Idag drivs företaget av fyra bröder eftersom även Gustavo anslöt 2010, och verksamheten har vuxit succesivt. I början arbetade vi som hantlangare på byggen och det har varit en stundtals ganska så tuff resa med enormt mycket arbete. Det har lärt oss vikten av hårt arbete, att alltid göra ett bra jobb och att det går att komma framåt i livet om man vill arbeta och vågar satsa, säger Daniel De La Cruz.

 

2012 köpte vi vår första teleskoplastare

Idag består verksamheten av uthyrning av personal både inom bygg och städ, men också uthyrning av chaufförer såväl som egna bussar som körs både i lokaltrafik samt till specialuppdrag. Den första egna bussen införskaffades 2007 och den har fått sällskap av fler bussar, men också av lastbilar.

-2012 satsade vi på att skaffa vår första teleskoplastare, och kunde därmed serva våra kunder inom bygg inte bara med kompetent personal utan också med en maskin som passade för många uppdrag. Vår första maskin var en MLT625, och jag tror vi har hunnit med 12 eller 13 stycken av den modellen genom åren, funderar Daniel De La Cruz.

Idag består deras maskinpark av tre MLT625, en MVT929 samt en MRT3050. Dessutom har de två lastväxlarlastbilar. Samtliga maskiner hyrs än så länge ut med förare, men snart ska det gå att hyra enbart maskiner av dem.

- Alla papper blev faktiskt klara så sent som i månadsskiften januari-februari, så snart kan vi starta med ren uthyrningsverksamhet, säger Daniel De La Cruz.

 

Idag sysselsätter vi 25 personer och tio av dessa är maskinförare

Idag sysselsätter Junior & Company i Stockholm AB ungefär 25 personer. Tio av dem är maskinförare och kan bemanna någon av deras Manitou teleskoplastare från Scantruck.

- Våra tre MLT625 är populära att hyra. Det är en smidig maskin, och eftersom den är under två meter hög så går den in i kulvertar och parkeringshus. På många byggen idag så förvaras allt material i en källare, och då kan man inte komma med en stor maskin som inte kommer in. Vi har både gafflar, kranarm, materialkorg och skopa till 625: orna. Sedan så har vi naturligtvis snöplogar också som använts flitigt den sista tiden. Vår nuvarande MVT929 är vår tredje av den modellen. Vi byter maskin vart tredje år ungefär för att alltid ha fräscha grejer. Maskinen är bra till lossning och lastning. Den lyfter lite tyngre än en 625, men det som skiljer mest är räckvidden. Alla våra mindre maskiner är utrustade med CEJN-koppling för att det ska gå snabbt att byta redskap, förklarar Daniel De La Cruz.

Junior & Companys sista Manitou är också deras största. En MRT 3050 som är en runtomsvängande maskin med en räckvidd på hela 30m. Maskinen är en stor tillgång när det krävs höga lyft, och ersättar många gånger en mobilkran.

- Våra små maskiner kan vi köra ut själva på en maskintransport, men med den här så hjular vi ofta ut till kunderna för egen maskin. Den här använder vi ofta till takbyten och andra höga lyft. Vi har alla redskap till den utom personkorg som vi ska komplettera med,flikar Daniel De La Cruz in.

 

Framtiden ser ljus ut

Framtiden för den flitiga brödrakvartetten ser ljus ut. Verksamheten är på gång att breddas med ren maskinuthyrning, och utöver det så ska de ratta vidare verksamheterna inom bussbranschen.

- Sedan så är vi delaktiga i en bilverkstad som heter P-Bil Stockholm, och ett utbildningsföretag för yrkesförare som heter Fredansson, så vi har att göra skrattar Daniel De La Cruz.

Scantruck och maskiner från Manitou kommer också att fortsätta vara en del av deras verksamhet. Många maskiner senare så är de fortfarande nöjda.

- Det är en bra produkt de har med Manitou, och vi har alltid fått bra hjälp av dem. När det händer något så försöker de alltid att lösa det så snabbt som möjligt. Det är viktigt för oss, avslutar Daniel De La Cruz.


Läs mera om Manitou teleskoplastare här

 

Daniel och Junior framför företagets tungviktare MRT3050
Daniel och Junior framför företagets tungviktare MRT3050
Junior & Companys MLT625 och MRT3050 framför deras lokal i Järfälla
Junior & Companys MLT625 och MRT3050 framför deras lokal i Järfälla
Daniel De La Cruz är VD på Junior & Company i Stockholm AB
Daniel De La Cruz är VD på Junior & Company i Stockholm AB
Två av företagets MLT625 redo för nya uppdrag
Två av företagets MLT625 redo för nya uppdrag
Tillbaka