08-07-2020 Manitou ett självklart val när OLB Entreprenad skulle investera i en ny teleskoplastare

När Nyköpingsbaserade företaget OLB Entreprenad skulle investera i en ny teleskoplastare så var det inget svårt val att återigen vända sig till Scantruck AB. Med mer än tio års erfarenhet av Manitous teleskoplastare så vet de vad de får, och de vet också att det finns en serviceorganisation som tar hand om dem. Vi besökte dem en dag i Nyköping för att prata om deras senaste maskin, en runtomsvängande MRT2150P+ ST4.

-Servicen från Scantruck har fungerat suveränt! Vi fick till och med möjlighet att välja dag för servicen så att det hamnade på en klämdag då vi inte hade några jobb inbokade på den, berättar Johan Nilsson som är en av delägarna i företaget.

 

”Vi är en bra helhetslösning för byggare”

OLB Entreprenad AB startades redan 1987 och består idag av fem delägare och cirka 36 anställda medarbetare. Maskinparken spänner hela vägen från minigrävare på 800kg upp till 25tons grävmaskiner, hjullastare, lastbilar samt en hel del specialmaskiner och till sist men inte minst två Manitou MRT2150. Deras breda maskinpark och stora kunnande gör dem till en omtyckt samarbetspartner och de arbetar från Nyköping och norrut med allt från markjobb, tung och lätt rivning, håltagning samt också med sina teleskopare naturligtvis.

-Vi är ofta en bra helhestlösning för byggare. Vi är snabba på plats och har stor erfarenhet vilket ger bra lösningar för kunderna. Med över 30års erfarenhet och en ganska komplett maskinpark så klarar vi av det mesta, säger Johan Nilsson.

 

När vi är färdiga för dagen så försöker vi alltid att köra hem maskinerna igen

Teleskoplastare har OLB Entreprenad haft i företaget i mer än 10 år, och när man väl vant sig vid deras flexibilitet så blir det svårt att vara utan. Hos OLB Entreprenad så arbetar deras Manitou ofta ute hos kunder som hyr dem med chaufför så länge som de behöver dem på plats. Men OLB använder dem även mycket ute på sina egna jobb.

-Vi har haft väldigt god beläggning på dem ute hos olika företag som anlitar oss. Dessutom kör vi mycket åt SSAB då våra maskiner är utrustade enligt deras kravspecifikation vad det gäller olika redskap. När vi är färdiga för dagen så försöker vi att alltid köra hem dem igen så vi slipper sabotage och dieselstöder och andra tråkigheter, förklarar Johan Nilsson innan vi beger oss ut till bygget där deras senaste investering arbetar för tillfället.

 

Radiostyrning är ofta både säkrare och snabbare

Efter några minuters bilfärd är vi framme vid Hemgården, som är ett industriområde där ytterligare en delägare och tillika chaufför av deras senaste teleskoplastare tar emot oss. Peter Johansson kör nästan bara teleskoplastare och har redan hunnit med 600timmar i deras nya MRT2150P+ ST4.

-Jag gillar den verkligen, inleder Peter med att säga. Det är svårt att sätta finger på en speciell punkt, utan det är helt enkelt en komplett maskin. Den är skön att köra, fin stol, AC, samt väldigt bra menyer och tydlig displayer. Dessutom så gillar jag verkligen radiostyrningen som följde med maskinen som jag använder så mycket jag bara kan. Man får en bättre dialog med de som är involverade i de olika momenten om man kan stå bredvid dem och arbeta, det säger nästan sig självt. Just idag så hjälper vi Bredberg Bygg AB att lyfta väggelement med hjälp av en sugklocka, och som ni ser så kan jag stå bredvid dem och finjustera lyftet vilket både ger bättre sikt och underlättar om vi ska prata med varandra. Det är både säkrare och snabbare än att hoppa in och ut ur hytten hela tiden även om det är en väldigt trevlig hytt, skrattar Peter Johansson.Se mer om Manitou MRT2150P+ ST4

Se video här

 

Johan Nilsson
Johan Nilsson
Radiostyrning är ofta både säkrare och snabbare
Radiostyrning är ofta både säkrare och snabbare
Peter Johansson kör MRT2150P+ ST4
Peter Johansson kör MRT2150P+ ST4
OLB hjälper Bredberg Bygg AB att lyfta väggelement med hjälp av en sugklocka
OLB hjälper Bredberg Bygg AB att lyfta väggelement med hjälp av en sugklocka
Tillbaka