23-07-2020 Saxliften GMG 6094-RT löste kundens behov med bravur

När uthyrningsbolaget Renta AB hade en kund som efterfrågade en lift med en rymlig plattform och hög kapacitet så slog de ett samtal till Scantruck R2R. Scantruck R2R ordnade snabbt fram en GMG 6094-RT med en kapacitet på 540kg och hela 20m arbetshöjd, vilket passade perfekt för arbetet i Häggvik i Stockholm.

-Företaget som vi hyr ut maskinen till heter LW Sverige och det är dem vi ser uppe i liften som sätter fasad på väggen. Det ser ut att flyta på fint för dem vilket gör att jag känner mig nöjd. När våra kunder får rätt utrustning för att utföra sitt jobb så har vi gjort vårt jobb, säger Christopher Lundqvist som arbetar som säljare på Renta AB.

 

Renta AB har redan 42 depåer i Sverige

Renta AB har en ganska kort historia i Sverige, men har i stället haft en imponerande tillväxtkurva. För fyra år sedan startade de, och idag finns de redan med 42 depåer runt om i landet. Depån i Stockholm har funnits i 18 månader, och det är de som hyrt ut saxliften till LW Sverige AB.

-LW Sverige AB behövde en lift till ett bygge i Häggvik. Det ska bli butiker i lokalerna de bygger, bland annat City Gross. Det är en väldigt duktig firma som bland annat var inblandade i bygget av Tele2 Arena. I det här fallet ville de ha en lift med stor plattform och som dessutom är stadig och kommer upp högt. Renta AB hyr ut alla sorters maskiner som finns och i det här fallet så passade det perfekt med en GMG 6094-RT saxlift, berättar Christopher Lundqvist.

 

Räckvidden gör GMG 6094-RT unik

GMG 6094-RT är ganska unik på marknaden med en räckvidd på hela 20m. Den är dessutom en decimeter breda än sina konkurrenter i plattformen vilket skapar märkbart mer arbetsyta, men det är framförallt räckvidden på höjden som utmärker den.

-GMG 6094-RT är en väldigt genomtänkt och bra maskin i flera avseenden. Den når hela 20meter om man vill det, men den går också att ställa in så att vi kan låsa den på till exemper 18meter om en kund vill hyra en sådan maskin. Den har en väldigt stark motor från Kubota som är steg V, den är dessutom smart monterad på skenor och kan dras fram när man ska göra service. Maskinen har ständig fyrhjulsdrift och punkteringsfria däck och klarar upp till 45% lutning i nedfällt transportläge då den går att flytta i 7,2km/h. Transportmässigt så är det inga konstigheter som ”bred last” eller andra restriktioner utan den tar ungefär lika mycket plats som alla andra med den lilla skillnaden att den når högre. Maskinen väger 9ton och är 2,38m på bredden. Är man fortfarande inte övertygad så kan jag slänga in att det är två års garanti mot rostskador på lacken, sammanfattar Jesper Bratowski som arbetar som uthyrningschef på Scantruck R2R.


Läs mera om GMG 6094-RT här 

Se video här

 

GMG 6094-RT är ganska unik på marknaden med en räckvidd på hela 20m.
GMG 6094-RT är ganska unik på marknaden med en räckvidd på hela 20m.
Christopher Lundqvist, säljare på Renta AB.
Christopher Lundqvist, säljare på Renta AB.
Saxliften GMG 6094-RT löste kundens behov med bravur
Saxliften GMG 6094-RT löste kundens behov med bravur
Tillbaka