12-06-2024 Scantruck AB visar upp ett komplett lyftprogram på Borgeby Fältdagar

Maskinleverantören Scantruck AB ser fram emot att möta lantbrukskunder på Borgeby Fältdagar som genomförs i skånska Bjärred 26-27 juni, och de som hälsar på i monter E150 kommer inte att bli besvikna. Hela sju maskiner finns på plats med en spännvidd från små hjullastare upp till teleskoplastare och hjullastare.

- Borgeby Fältdagar är alltid en mässa vi ser fram emot, och i år är inget undantag Johan Bawelin som arbetar som säljare mot lantbruket hos Scantruck AB.

 

Styrkan ligger i bredden

Som generalagent för Manitou, Sennebogen, Weycor, PB Platforms och Platform Basket så klarar de leverera maskiner för alla krav som ställs inte bara inom lantbruket, utom även inom industri, bygg och entreprenad.

-Vi märker att fler och fler lantbrukare uppskattar flexibiliteten och sättet som du kan arbeta med en teleskoplastare på. De som valt att investera i en teleskoplastare byter sällan eller aldrig bort maskintypen faktiskt. Men eftersom alla gårdar har olika behov och preferenser så är det roligt att kunna komplettera med Weycors starka utbud av hjullastare som sträcker sig från 2,5 ton hela vägen upp till 15 ton. Maskinerna gick fram till 2016 under namnet Atlas, men förutom namnbytet så är det samma maskiner och de tillverkas fortfarande i Tyskland. Till mässan tar vi med oss två olika hjullastare från Weycor nämligen AR 380 samt AR480T. AR380är en kvalitetsmaskin i 3,5tons klassen som drivs av en Kubotamotor på 50hk och som lämpar sig ypperligt inom lantbruket. AR480T är en väldigt flexibel liten midjestyrd hjullastare med teleskopiskt utskjut. Med skopa lyfter den hela 3600kg, eller drygt 2000kg 4,8 meter högt.

- AR480T täpper igen luckan i vårt modellprogram med en 6tons hjullastare med teleskopfunktion som vi vet är en maskintyp som intresserar ganska många, förklarar Johan Bawelin.

 

Teleskoplastare, hjullastare och kombination av båda

Självklart har Scantruck AB också med sig ett urval av Manitous breda produktportfölj. Hela fem röda maskiner har gjort resan till Skåne och finns att beskåda i montern. Manitous minsta teleskoplastare ULM415 är en ultrakompakt teleskoplastare. Maskinen lyfter 1500kg hela 4,3 meter högt, men är ändå så lätt och kompakt att man kan dra den bakom en pickup på ett maskinsläp då de väger under 3 ton.

MLT 741 får representera Manitous ”vanliga” teleskoplastare som är ytterst uppskattade av lantbrukare i hela Europa. Den första siffran i modellnamnet anger lyfthöjden, och de två sista maxvikten. MLT 741 lyfter till exempel 4100kg hela sju meter högt.

-Vi har en hel del maskiner av den här typen ute hos svenska lantbrukare i dagsläget och de är fantastiskt nöjda med dem. Räckvidden ger helt andra möjligheter när du ska komma åt saker, och det låga och ergonomiska insteget sparar kroppen för de som ofta hoppar in och ut ur maskiner, säger Johan Bawelin.

Kan man inte bestämma sig om man vill ha en teleskoplastare eller en hjullastare så har Scantruck en lösning för det också. På plats finns nämligen modellen Manitou MLA-T 533 vilket är en midjestyrd hjullastare med teleskopiskt utskjut som ger en lyfthöjd på hela 5,2 meter och en räckvidd på 3,3 meter. På plats i montern finns även Manitou MLA 2-25 samt MLA 5-50 som är en smidig midjestyrd hjullastare som lyfter 1880kg tre meter högt. Modellprogrammet i MLA-serien sträcker sig hela vägen från 2,2 ton upp till 5,5 ton.

Scantrucks monter E150 är samma som tidigare år, och mässan är som vanligt öppen 9-18 på onsdagen och 9-17 på torsdagen. På plats i montern kommer man hitta Johan Bawelin, Alexander Martinsson som utgår ifrån Skåne i sitt jobb som säljare på Scantruck samt Alexander Olofsson från Olofssons i Syd som är återförsäljare för Scantruck i Blekinge.

 

Manitou ULM415 är en imponerande maskin på många sätt med en lyfthöjd på fyra meter och hela 1500kg lyftkapacitet. Med sina kompakta yttermått kommer den in nästan överallt.
När du arbetat färdigt kan du transportera den på ett maskinsläp bakom pickupen och flytta den till nästa arbetsplats helt lagligt.
Manitou ULM415 är en imponerande maskin på många sätt med en lyfthöjd på fyra meter och hela 1500kg lyftkapacitet. Med sina kompakta yttermått kommer den in nästan överallt. När du arbetat färdigt kan du transportera den på ett maskinsläp bakom pickupen och flytta den till nästa arbetsplats helt lagligt.
En 6tons midjestyrd hjullastare med teleskopfunktion har funnits på önskelistan hos många lantbrukare. Weycor AR480T täpper till den luckan i Scantrucks fina produktportfölj. Maskinen finns att beskåda i monter E150 på Borgeby Fältdagar.
En 6tons midjestyrd hjullastare med teleskopfunktion har funnits på önskelistan hos många lantbrukare. Weycor AR480T täpper till den luckan i Scantrucks fina produktportfölj. Maskinen finns att beskåda i monter E150 på Borgeby Fältdagar.
Lantbrukare som valt att investera i en teleskoplastare byter i princip aldrig bort den mot en annan maskintyp. Räckvidd, komfort samt god ergonomi har gjort Manitou MLT 741 till en uppskattad arbetskamrat på många svenska gårdar. Maskinen har en lyfthöjd på sju meter och klarar 4100kg.
Lantbrukare som valt att investera i en teleskoplastare byter i princip aldrig bort den mot en annan maskintyp. Räckvidd, komfort samt god ergonomi har gjort Manitou MLT 741 till en uppskattad arbetskamrat på många svenska gårdar. Maskinen har en lyfthöjd på sju meter och klarar 4100kg.
Tillbaka