23-06-2017 Scantruck har tagit första spadtaget

Bygge av svenskt huvudkontor i Stockholm är igång

Även om de har maskinkraft i överflöd så användes en helt vanlig, gammaldags spade när två markanta aktörer på den svenska maskinmarknaden tillsammans satte igång ett nytt bygge i Stockholm. Manitou-importören Scantruck AB bygger nytt huvudkontor i Rosersberg och Komatsu-importören Söderberg & Haak Maskin AB flyttar med in som hyresgäst.

Byggnaden på totalt 3 000 kvadratmeter kommer innehålla verkstäder, reservdelslager, kontor och personalområden för både Scantruck och Söderberg & Haak. De två verksamheterna får gemensam utställningslokal och dessutom en stor spolhall. Utomhus får både ägaren och hyresgästen gott om plats på den totalt 13 000 kvadratmeter stora tomten.

”Bygget avslutas mitt i februari 2018, och så får både vi och Söderberg & Haak bråttom att inreda och göra allting klart till den officiella öppningen den 1 mars. Vi har verkligen sett fram emot byggstarten och nu blir de nästa åtta månaderna ännu mera spännande. För både Scantruck och Söderberg & Haak har det stor betydelse att vi framöver kan betjäna och serva våra kunder under helt optimala förhållanden”, säger Scantrucks svenska chef, Anker B. Lemvig, som är Business Manager Sweden.

Scantrucks styrelseordförande, Poul Nielsen och Söderberg & Haak Maskins VD, Hans Ripa, tog tillsammans det första spadtaget till det nya bygget i Rosersberg mellan Stockholm och Arlanda flygplats. De två toppcheferna och deras verksamheter har i övrigt mera gemensamt än den kommande nya fastigheten. I Danmark har Scantruck också importen av Komatsu, liksom Söderberg & Haak har det i Sverige.

 

Två män med en spade. Scantrucks styrelseordförande Poul Nielsen (till vänster) och Söderberg & Haaks VD Hans Ripa tar tager gemensamt det första spadtaget till nybygget, som blir nytt huvudkontor för Scantruck AB och nya lokaler för Söderberg & Haak i Sveriges viktigaste entreprenadområde.
Tillbaka