15-12-2016 Scantruck och Söderberg & Haak i gemensamma nya lokaler i Stockholm

Manitou-importören får Söderberg & Haak med Komatsu entreprenadmaskiner som hyresgäst på det nya huvudkontoret i Rosersberg.


Bara två år efter att Scantruck övertog importen och agenturen av Manitou teleskoplastare på den svenska marknaden, förbereder verksamheten nu sig på att bygga nytt svenskt huvudkontor i Stockholm. Scantruck förväntar att flytta in i de nya byggnaderna hösten 2017.

Scantrucks nya svenska huvudkontor kommer att ligga i det attraktiva industriområdet Rosersberg mellan Stockholm och Arlanda flygplats. På den 13.000 kvadratmeter stora tomten bygger man stort nog för att Söderberg & Haak, som har importen av Komatsu-entreprenadmaskiner i Sverige, ska kunna flytta in som hyresgäst 1 januari 2018.

”Vi ser givetvis mycket fram emot att flytta in i eget hus, men också att komma under samma tak som Söderberg & Haak. Det blir helt klart en stor fördel för båda verksamheterna att vi är i samma byggnad. Det ger en positiv synergieffekt för både Scantruck och Söderberg & Haak. Vi har olika produktprogram och vi kan attrahera många fler kunder till huset när det är flera produkter att titta på”, säger Business Manager Anker B. Lemvig hos Scantruck.

Hans Ripa, VD på Söderberg & Haak Maskin AB kommenterar ”Det har varit extremt viktigt för oss att hitta bra lokaler med modern verkstad i Sveriges viktigaste entreprenadområde. Fördelen med att dela lokal med en annan professionell aktör på marknaden är uppenbar!”


Byggnad med två av allt

Första spadtaget görs i Rosersberg i början av 2017. Till hösten 2017 kommer den 3.000 kvadratmeter stora byggnaden att vara färdig så att Scantruck själv kan flytta in med försäljning av maskiner och reservdelar samt service av Manitou teleskoplastare och Mustang minilastare. Vid årsskiftet 2018 flyttar Söderberg & Haak in med Komatsu entreprenadmaskinerna.

”Vi delar byggnaden nästan lika med Söderberg & Haak. Båda bolagen får verkstad, reservdelslager, maskinutställning, kontor och personalutrymmen. Det byggs nästan två av allt i byggnaden, och samtidigt får vi gemensam utställning och show-room samt en stor gemensam spolhall.”, berättar Anker B. Lemvig.


Stabilt fotfäste

”Det är en fantastisk positiv utveckling för Scantruck som svensk importör av Manitou och Mustang, som nu leder till byggandet av det nya huvudkontoret. Vi övertog importen och agenturen av Manitou i Sverige den 1 december 2014, och det har varit full fart sedan dess. Vi har fått ett stabilt fotfäste på den svenska marknaden med världens ledande märke inom teleskoplastare, och jag är säker på, att vårt nya huvudkontor i Rosersberg kommer att bidra till att förstärka positionen”, säger Business Manager Anker B. Lemvig.

Scantruck tar förresten ut glädjen i förskott i Rosersberg. Redan från 1 februari 2017 kommer alla Scantruck-aktiviteter i Sverige att utgå från en grannbyggnad till det nya huvudkontoret. Här hyr Scantruck in sig tills det nya huvudkontoret är klart. 

 

Det blir Manitou på den ena sidan och Komatsu på andra sidan, när Scantrucks nya svenska huvudkontor är färdigt och får Söderberg & Haak som hyresgäst.
Tillbaka