06-04-2020 Scantruck rustar upp i både försäljning och service

”Vi önskar att vara optimalt redo till tiden efter corona”, säger direktören och anställer fyra nya medarbetare.

”Vi är hårt drabbade liksom alla andra. Omsättningen gick ner i mars, och vi förväntar vikande försäljning i april. Men det kommer en tid efter corona, och vi tror på att vi snabbast kommer tillbaka i optimalt skick genom att ha bra medarbetare. Därför har vi inte avskedat medarbetare. Vi har faktiskt anställt fyra nya från den 1 april”.

Bo Sundroos, direktör för Scantruck, har precis önskat nya folk välkomna i organisationen. Tre fältmekaniker och ett nytt ansikte i försäljningsavdelningen. Att världen är drabbad av virus behöver inte betyda att framtiden och optimismen också ska vara det. Därför har det inte varit aktuellt att avskeda medarbetare, varken i de danska avdelningarna i Skive och Ringsted, eller i Scantruck AB i Sverige.

 

Hög beläggning

”Vi vill hålla fast i våra kompetenta medarbetare. Vi får användning för alla krafter när corona-krisen är över. Vi har naturligtvis hört att andra inom maskinbranschen har reducerat medarbetarstaben. Men vi har alltså en tro på att det motsatta fungerar bäst på lång sikt. Även om vi ju inte direkt sätter nya försäljningsrekord just nu, så har vi hög beläggning både i serviceavdelningen och på verkstan”, berättar Bo Sundroos.

Medan bemanningen därför är normal hos servicefolken och mekanikerna passar andra av personalgrupperna hos Scantruck på att ha semester eller kompledigt. Medarbetare som har möjlighet för att arbeta hemma gör det.

 

En speciell glädje

”Vi har varit i besvärliga situationer tidigare. Under finanskrisen 2008 minskade vår omsättning med 70 procent under hösten. Det var tufft, men vi klarade det. Och vi tror på regeringens åtgärder för att Danmark ska komma igång igen”, säger Scantruck-chefen.

”Därför är det naturligtvis en extra stor glädje att precis nu kunna önska fyra nya Scantruck-folk välkomna i medarbetarstaben. Nu ska vi ut och skapa lite omsättning hos vår billeverantör. Vi ska ju använda nya servicebussar till de nya fältmekanikerna”, säger direktör Bo Sundroos.

 

Bo Sundroos – välkommen till fyra nya medarbetare från 1 april.
Bo Sundroos – välkommen till fyra nya medarbetare från 1 april.
Tillbaka