06-09-2017 Scantruck strävar högt med två Manitou-nyheter

Både den nya 30 meter teleskoplastaren Manitou MRT 3050 och den lika nya 22 meters teleskopliften Manitou 220 TJ är med på Entreprenad Live

När Scantruck som svensk Manitou-importör rullar in på Entreprenad Live på Ring Knutstorp, blir det med total utsikt över mässan. Nämligen från såväl 22 som 30 meter höjd. Scantruck ger svensk debut till två markanta nyheter från Manitou som är världens ledande producent av teleskoplastare.

Den nyhet som når högst är till och med just en teleskoplastare. Scantruck presenterar den nya rotationsteleskoplastaren MRT 3050 med lyfthöjd upp till 30 meter och med en lyftkapacitet på helt upp till fem ton.

Den franska producent har lanserat den nya super-teleskoplastaren tillsammans med en lite mindre modell, MRT 2470, som lyfter upp till 20 meter och som kan ha hela sju ton med upp i luften.

Maskinerna med den imponerande lyfthöjden och kapaciteten uppfyller efterfrågan från den dynamiska europeiska byggmarknaden som har behov för maskiner som lyfter högre än tidigare.

Den stora MRT är utrustad med dubbel hydrostatisk transmission. Det är 176 hk i maskinrummet i form av en Mercedes Final Tier IV-motor, och därmed är det garanti för gott om krafter till alla funktioner. Den roterande teleskoplastaren har förresten en topphastighet på 40 km/t, och är därför särdeles mobil.

Lift till besvärliga förhållanden

Den lika blänkande nya teleskopliften Manitou 220 TJ är designad till att arbeta under besvärliga förhållanden, såväl i ojämn terräng som i kalla omgivningar. Som modellbeteckningen avslöjar är det fråga om en 22 meters lift, och teleskopbommen är utrustad med en fyrcylindrig dieselmotor med 35 hk. Bommen har ett system, som automatisk justerar motorns kraft till bara det nödvändiga. Det ger en besparing på bränslet och de totala ägarkostnaderna.

Manitou-konstruktörerna har också utrustad 220 TJ med ett patenterat system, som automatiskt anpassar hastigheten, beroende på hur långt bommen är ute. Ett speciellt interface-system till kommunikation med maskinen kan bland annat användas i samband med underhåll och diagnosticering.

Den nya teleskopliften blev presenterad för första gången för kort tid sedan på den internationella liftmässan Apex i Amsterdam och skapade berättigad begeistring. Nu har turen kommit till svensk premiär på Entreprenad Live tillsammans med den roterande teleskopliften. 

 

Nästan direkt från första presentation på Apex i Amsterdam till svensk debut på Entreprenad Live. Den nya teleskop-bomliften Manitou 220 TJ är byggt till att kunna arbeta också under besvärliga förhållanden.
Manitous helt nya rotationsteleskoplastare MRT 3050 är klar till svensk premiär på Entreprenad Live.
Tillbaka