22-08-2022 Sennebogen lanserar helt eldriven larvburen kran i 50tons-klassen

Den tyska tillverkaren gör deras gröna maskiner ännu grönare med en världspremiär på en batteridriven nyhet på Bauma i München.

Det blir per automatik ”stort”, när den tyska maskintillverkaren Sennebogen lanserar en världspremiär, Sennebogen är synonymt med stora maskiner. Den här gången väger nyheten som de använder världens största maskinmässa, Bauma i München till att presentera, inte mindre än 50 ton

Maskinen som markerar Sennebogens intåg i den batteridrivna världen är den larvburna teleskopskranen 653 Electro Battery.

”De gröna Sennebogen-maskinerna blir miljömässigt ännu grönare. Den nya 50 tons kranen kombinerar fördelarna från batteridrift med de redan välkända starka sidorna hos våra larvburna teleskopskranar. Maskinen är helt utsläppsfri och erbjuder samtidigt maximal flexibilitet tack vare Dual Power Management-system”, förklarar Lasse Weber som arbetar som produktchef hos den svenska importören Scantruck AB.

 

Utan begränsningar

”653 Electro Battery gör det möjligt att arbeta med elektrisk drift på alla typer av arbetsplatser och utan pauser. Den elektriska kranen är utrustad med ett batteripaket på 210kWh och kan köras antingen enbart via batteriet, eller genom att samtidigt vara uppkopplad mot nätström. Så fort maskinen är uppkopplad mot nätström så använder den ingående energi till att utföra alla lyftuppgifter, men överskjutande energi laddar samtidigt batterierna, säger Lasse Weber.

Produktchefen hos den svenska importören ser fram otroligt mycket emot att få visa upp den 50 ton tunga batteridrivna kranen på Bauma som pågår 24-30 oktober i tyska München.

 

Stora krav på CO2

”Vi har redan förfrågningar på batteridrivna larvburna teleskopskranar, speciellt till större byggprojekt i storstäder. Det ställs hela tiden tuffare och tuffare krav på redovisning av CO2 för att överhuvudtaget få vara med och lämna anbud vid större byggprojekt. Därför finns det redan idag en stor efterfrågan på olika typer av elmaskiner, men det finns samtidigt väldigt dåligt med batteridrivna kranar”. Tack vare detta så förutspår Lasse Weber, produktchef på Scantruck AB, att Sennebogen 653 Electro Battery kommer att väcka stor uppmärksamhet och fånga intresset hos de kunniga besökarna på Bauma.

Den nya kranen från Sennebogen säger adjö till fossilt bränsle, men välkomnar samtidigt högre funktionalitet med mindre vibrationer och lägre ljudnivåer än dess dieseldrivna motsvarigheter. Förutom att maskinen briljerar med sitt låga CO2 avtryck så bjuder den på stora fördelar i form av minskad service. Maskinägaren kan bland mycket annat se fram emot att slippa byta motorolja och filter bara för att nämna två exempel.

 

Sennebogen meddelar att allt är klart för världspremiären av den batteridrivna 50 tons teleskopskranen 653 Electro Battery på Bauma i slutet av oktober.
Sennebogen meddelar att allt är klart för världspremiären av den batteridrivna 50 tons teleskopskranen 653 Electro Battery på Bauma i slutet av oktober.
Tillbaka