23-01-2017 Svenskt mässbesök hos Scantruck i Danmark – och maskiner med hem

Första teleskoplastaren från Manitous helt nya New Ag-serie på väg till Sverige


Det gick inte obemärkt förbi när 25 svenska Scantruck-kunder korsade Öresund och Kattegatt för att delta i den danska Scantruck-maskinmässan ScanMek på huvudkontoret i Skive. De svenska besökarna visade sig vara effektiva kunder och utnyttjade chansen att ta en handfull Manitou-teleskoplastare med hem.

”Däribland var också det allra första exemplar av en Manitou MLT 737-130 PS+. Den är en av nio sprillans nya landbruksteleskoplastare i den New Ag-serien, som Manitou presenterade i slutet på 2016, och som med ett antal nya funktioner sätter en ny standard. Den nya Manitou MLT 737 blir nu klargjord för leverans till den första svenska kunden”, berättar Anker Lemvig, som är Scantrucks Business Manager Sweden.

Scantrucks egen årliga maskinmässa var återigen väldigt populär. Speciellt lördag kryllade det av gäster i hallarna med sprillans nya Manitouer, Komatsu-maskiner och Mustang- och Weycorlastmaskiner, och Skandinaviens största begagnat-centrum var fyllt med begagnade maskiner i alla former.

”Jag vill överhuvudtaget inte gissa hur många gäster vi hade under de två ScanMek-dagarna. Men jag kan titta på antal sålda maskiner. De var 55 till antalet, och det var fråga om rena mässaffärer, dvs. köparen och våra säljare var inte överens redan innan mässan. Folk kom, såg och köpte”, berättar produktchef Claus Bjerregaard hos Scantruck.


Garanti gav försäljning

”Vi sålde en del mindre maskiner från begagnat-centret, och så var det inte minst den imponerande försäljningen av nya Manitou-teleskoplastare, som bidrog till att säkra de fina försäljningssiffrorna. Under ScanMek körde vi en kampanj med gratis tre års garanti. Den slutade i samma sekund som ScanMek slutade, och det bidrog i allra högsta grad till att många ville säkra sig en Manitou på mässan”, säger Claus Bjerregaard.

”Rent generellt upplevde vi en helt fantastisk stämning, det blev betonat att både byggbranschen och lantbruket är optimistiska. Det som också gör ScanMek till en riktigt bra upplevelse är att många av våra leverantörer av utrustning deltar med sina montrar. Flera maskinköpare tog också tillfället i akt att besöka leverantörmontrarna för att köpa extra utrustning till den nya maskin som vi nu ska leverera”, berättar produktchef Claus Bjerregaard.


Minst gäster – störst försäljning

Medan lördag blev den helt stora dag besöksmässigt, var det faktisk den något lugnare fredag, som gav mest i Scantruck-säljarnas plånböcker. Det var tre-fyra gånger så många gäster lördag, men 38 av de 55 sålda maskinerna handlades på fredagen.
Däremot var det lördag förmiddag som de svenska besökarna slog till, och skrev under på köpekontrakten. 

 

Lördagens besökare i Skive flankerade av röda Manitou-teleskoplastare.
MLT 737-130 PS+ är en av nio nya lantbruksteleskoplastare i Manitous nya New Ag-serie. En svensk kund slog till på ScanMek och blir därmed den första New Ag-ägaren i Sverige. Maskinen fick välförtjänt uppmärksamhet på mässan i Danmark.
Kamp om platserna vid långborden, och massor av gott och positivt humör.
Tillbaka