25-10-2021 Tholmarks Maskinuthyrning når nya höjder tillsammans med liftar från Scantruck AB

Tholmarks Maskinuthyrning finns på åtta olika orter längs östkusten från Stockholm i norr ned till Växjö i söder. Företaget drivs och ägs idag av Anna Tholmark som är dotter till pappa Nils som startade företaget redan 1962. Då var företaget ett åkeri och huserade som mest hela 48 lastbilar, idag är det en framgångsrikt företag i den stentuffa uthyrningsbranschen.

- Service, engagemang och kvalitet är våra värdeord här på firman säger Anna Tholmark. Kombinerar man det med ”styrkan sitter i viljan” och att ”ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid” så löser man det mesta. Företagets viktigaste resurs är utan tvekan alla våra duktiga medarbetare men sedan är det naturligtvis viktigt med duktiga leverantörer också, och där vill jag verkligen lyfta fram vårt långa samarbete med Scantruck AB.

 

Allt från byggmaskiner till maskinförartjänster via åtta egna depåer

Det är en disig dag i oktober när vi besöker Tholmarks Maskinuthyrning på deras huvudkontor i Linköping. De som tar emot oss är Anna Tholmark, VD och ägare till bolaget samt depåchef Tommy Törnqvist som även är ansvarig för utbildningar. Över en kaffe berättar Anna att deras depåer finns i Stockholm, Södertälje, Finspång, Norrköping, Jönköping, Växjö samt Oskarshamn, förutom anläggningen i Linköping som vi befinner oss i nu. Idag kan man hyra allt från byggmaskiner, ställningar, bodar, hissar, containrar till liftar och maskinförarjänster från dem.

- Maskinförarjänster betyder att vi kan hyra ut teleskoplastare och hjullastare tillsammans med en duktig maskinist till företag och privatpersoner som behöver hjälp, förtydligar Anna.

Liftarna hos Tholmarks är och har under lång tid varit en viktig del av deras verksamhet, och inte mindre än ett femtiotal av dessa är röda och av märket Manitou som säljs av Scantruck AB. I flottan återfinns allt från 120AETJ och 150AETJ som är eldrivna maskiner främst avsedda för inomhusbruk till 280TJ.

- Våra populäraste liftar är nog de i ”mellansegmentet” det vill säga 180ATJ och 200 ATJ. De passar till en mängd olika uppgifter och är otroligt populära ute hos kunderna, berättar depåchef Tommy Törnqvist. Därför valde vi att ta med även en 200ATJe Oxygen senaste gången vi fyllde på lagret. Det är en ren elmaskin med samma fina egenskaper som 200ATJ men med alla fördelarna hos en elmaskin. Den lyfter 230 kg i korgen och har en arbetshöjd på 20 meter, men noll utsläpp och noll motorljud. Vi tycker det ligger rätt i tiden, och det gör även många av våra kunder också har vi märkt. Maskinen blev uthyrd direkt när vi fick den i våras och vi har knappt sett till den sedan dess. Vi fick faktiskt hämta hem den för att ni skulle komma hit och göra ett reportage, skrattar Tommy.

 

”Det har alltid funkar bra med Scantruck”

På frågan hur det kommer sig att de har så många Manitouliftar från Scantruck i sitt sortiment så svarar Tommy att det beror på flera olika anledningar. Ett skäl är att det är väldigt hållbara maskiner med ytterst lite tid i deras egna välutrustade verkstad där de både servar sin egen utrustning och hjälper andra företag,och desto mer tid ute hos olika kunder där de ska vara. Ett annat skäl är att den lilla eftermarknad de har behövt har fungerat väldigt bra, vilket skapar förtroende och gör att man handlar mer.

- Sedan ska vi inte sticka under stolen med att det är väldigt omtyckta maskiner ute hos våra kunder. Vi har flera kunder som frågar efter en Manitou istället för att fråga efter en lift, och vi är oerhört lösningsorienterade och lyhörda för våra kunders önskemål såklart, avslutar Anna Tholmark.

 

”Vi har hittat ett bra koncept i en tuff bransch”

Alla som känner till uthyrningsbranschen kan säkert skriva under på att det inte saknas konkurrens. Detta är givetvis något som Tholmarks Maskinuthyrning också märkt av, men det är inget som skrämmer ägaren Anna Tholmark utan snarare något som sporrar henne.

- I en tid fylld av uppköp där ägarna oftast tillhör stora multinationella bolag så har vi valt att stå kvar med båda fötterna på jorden, i privat ägo och utan att vara uppknyten till någon av de stora byggbolagen. Vi vill vara både lyhörda, kompetenta och engagerade mot våra kunder, men samtidigt vara obundna och kunna erbjuda en attraktiv arbetsplats med högt i tak och nära till skratt, och jag tror faktiskt att det är det som är hemligheten bakom vår framgång, avslutar Anna.

 

Läs mera om Manitou teleskoplastare här

Läs mera om Manitou liftar här

 

Anna Tholmark är VD och ägare till Tholmarks Maskinuthyrning som finns på åtta olika platser från Stockholm i norr ned till Växjö i söder.
Anna Tholmark är VD och ägare till Tholmarks Maskinuthyrning som finns på åtta olika platser från Stockholm i norr ned till Växjö i söder.
En av Tholmarks Maskinuthyrnings senaste investeringar blev en Manitou 200ATJe Oxygen som drivs helt och hållet på el.
En av Tholmarks Maskinuthyrnings senaste investeringar blev en Manitou 200ATJe Oxygen som drivs helt och hållet på el.
Tommy Törnqvist arbetar som depåchef hos Tholmarks Maskinuthyrning på deras anläggning i Linköping.
Tommy Törnqvist arbetar som depåchef hos Tholmarks Maskinuthyrning på deras anläggning i Linköping.
Anna Tholmark framför deras Manitou 200ATJe Oxygen som är en av deras senaste investeringar från Scantruck AB.
Anna Tholmark framför deras Manitou 200ATJe Oxygen som är en av deras senaste investeringar från Scantruck AB.
Tillbaka