01-04-2020 Scantruck prioriterar grön omställning

För Scantruck AB är det ett viktigt mål att inspirera sina kunder till att välja hållbara lösningar. Hela organisationen har fokus på hållbarhet, och vi följer noga med i utvecklingen av miljövänliga lösningar som skapar mervärde för våra kunder.

Som en av de stora leverantörerna i Sverige vad gäller entreprenadmaskiner och teleskoplastare så vill Scantruck AB bryta ny mark i riktningen för ännu mer miljövänliga maskiner. Fler och fler kunder efterfrågar maskiner med smarta gröna lösningar som fortfarande är effektiva och pålitliga, och här är Scantruck redan långt framme i sin gröna omställning.

Scantruck är generalagent för och servar de världsberömda märkena Manitou, SENNEBOGEN, GMG och PB Platforms. Samarbetet med dessa starka varumärken gör det möjligt att att leverera värdeskapande och starka kundanpassade lösningar för alla kunder. De allra flesta av våra produktnyheter innehåller nya hållbara lösningar, och verktyg som kan följa upp och dokumentera miljövinsten med dem.

-Vi märker en tydlig ökning från våra kundsegment att de efterfrågar de allra modernaste alternativen byggda med grön teknologi och hållbarhet i fokus. De vill inte kompromissa med vare sig prestande eller miljövänlighet, och den här gröna utvecklingen är vi naturligtvis väldigt glada över att både kunna bidra till och förstärka, säger Anker Lemvig som är Business Manager för Scantruck i Sverige.

 

Emmissionsfria lösningar

Scantruck är en garant för hållbara lösningar till ett brett spektrum av branscher, och har bland annat levererat miljövänliga maskiner till återvinningscentraler, värmeverk, biogasanläggningar, solcellsanläggningar, kommuner, energibolag, rivningsentreprenörer med flera. Merparten av de här företagen arbetar redan med hållbarhet i fokus, och väljer därför så miljövänliga lösningar som möjligt för alla sina maskinbehov.

Ett exempel är kranarna från tyska SENNEBOGEN. De kan arbeta i Eco-mode med reducerat motorvarv, har stoppfunktion vid pauser samt automatisk tomgångstillstånd. Detta gör att förbrukningen av bränsle minskas markant. Maskinerna använder stora hydrauliska ventiler och slangar för största möjliga effektivitet. De har oljebyte först efter 4.000 driftstimmar och termostatstyrd ventilator som startar vid behov.

Som världens ledande levarantör av teleskoplastare och terränggående gaffeltruckar har Manitou haft Hållbarhet och miljövänlighet som fokus i många år. De har utvecklat nya och helt eldrivna bomliftar och maskiner som är helt utsläppsfria. Därtill så körs maskinerna på biodrivmedel samt Manitous koncept med Stop&Go.

 

De bästa förutsättningarna

-Våra leverantörer har alla ett stort fokus på hållbarhet och miljövänlighet både i sitt utvecklingsarbete och i sin produktion vilket betyder att vi kan erbjuda miljövänliga lösningar till alla våra kunder. I kombination med våra serviceavtal så betyder det att vi ger våra kunder de bästa förutsättningarna för att servia sina kunder på ett så bra sätt som möjligt utan att det skadar miljön, säger Anker Lemvig.


Läs mer här

 

Efterfrågan på miljövänliga entreprenadmaskiner ökar hela tiden, och Scantruck AB är långt framme i den gröna omställningen.
Efterfrågan på miljövänliga entreprenadmaskiner ökar hela tiden, och Scantruck AB är långt framme i den gröna omställningen.
Tillbaka